COSS.fi

Lokakuun Mindtrek-konferenssin pääteemana OpenTech

Lokakuun odotetuin tapahtuma on kohta täällä, kun vuosittainen kansainvälinen teknologia-alan Mindtrek-konferenssi järjestetään tänä vuonna jo 27. kertaa Tampereella.

Vuonna 2024 konferenssi jakaantuu aiempien vuosien tapaan tiistaina 8.10.2024 Finnkino Cine Atlaksessa (Koskikeskus) järjestettävään varsinaiseen pääkonferenssiin kuin myös aina sen yhteydessä järjestettyyn akateemiseen osuuteen, joka järjestetään 8.-11.10.2024 Paidia Living Lab of Playssa (Nokia Arena) yhteistyössä Tampereen yliopiston kanssa. Tutustu tarkemmin tulevaan Academic Mindtrek -konferenssiin täällä.

Pääteemana OpenTech: From the community for the community

Vuoden 2024 Mindtrek-konferenssin pääteemana on “OpenTech: From the community for the community” ja tiistaina 8.10. Finnkino Cine Atlaksessa järjestettävä konferenssiohjelma tulee jakaantumaan kahteen eri teemoitettuun ohjelmakokonaisuuteen, jossa avointen teknologioiden mahdollisuuksia tarkastellaan eri näkökulmista. Luvassa on mielenkiintoisia ja keskustelua herättäviä puheenvuoroja ja case-esimerkkejä niin yksityiseltä kuin julkisellakin sektorilta. Konferenssi kokoaakin jälleen yhteen saman katon alle laajan kirjon eri teknologia-alojen asiantuntijoita ja kehittäjiä, liiketoimintajohtajia, julkisen sektorin päättäjiä, ohjelmistoalan startuppeja sekä opiskelijoita verkostoitumaan ja inspiroitumaan alan ajankohtaisista ja nousevista aiheista.

Kahden aiemman vuoden tapaan avoimen lähdekoodin bisnesmahdollisuuksia esittelevä The Future of Open Source Business -ohjelmakokonaisuus saa jatkoa myös tänä vuonna. Luvassa onkin jälleen mielenkiintoisia avoimen lähdekoodin tulevaisuuden teknologioiden ja alustojen esittelyjä sekä alan yritysten liiketoimintacaseja niin Suomesta kuin ulkomailtakin.

Julkisen sektorin ohjelmakokonaisuus yhteistyössä DigiFinlandin kanssa

Uutuutena tämän vuoden konferenssiohjelmaan on tuotu kuntien ja julkishallinnon digitalisaatioon keskittyvä Enhancing Public Services with Open Source -ohjelmakokonaisuus, joka on toteutettu yhteistyössä DigiFinlandin kanssa. Ohjelmassa keskitytään julkisen sektorin toteuttamiin ja tuleviin avoimen lähdekoodin mahdollisuuksiin. Kärkinä ovat niin yhteentoimivuus, avointen tietomallien hyödyntäminen, digitaalinen suvereniteetti, yhteistyö, sekä tekoälyn mahdollisuudet julkisten palveluiden tehostamisessa. Tapahtuma tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden oppia, verkostoitua ja jakaa kokemuksia siitä, miten avoimuus ja teknologia voivat parantaa julkisen sektorin palveluita ja tehokkuutta. Muusta Mindtrekin konferenssiohjelmasta poiketen tämä kokonaisuus järjestetään suomeksi.

Tämän vuoden keynote-puhujana nähdään Sachiko Muto

Sachiko Muto

Konferenssin keynote-puhujana lavalla nähdään Sachiko Muto (Chair, OpenForum Europe & Senior Researcher, RISE Research Institutes of Sweden), joka tulee kertomaan vapaiden ja avoimen lähdekoodin ohjelmistojen (FOSS) strategisesta merkityksestä Euroopan digitaalisen suvereniteetin edistämisessä.

Alla lisäksi muita mielenkiintoisia nostoja tulevasta konferenssiohjelmasta:

"The influence of the Open Source Industry on IT-investments in the Public domain and beyond"
Emiel Brok, Open Source Ambassador, SUSE

"WordPress, Open Source and Monetization: The Need to be Truly Open"
Pekka Kortelainen, Systems Specialist & WordPress Expert, Seravo Oy

"DXP for Dummies – Building Open Source Digital Experience Platforms"
Mikko Hämäläinen, CEO, Druid Oy

"Solving Business Problems with Keycloak and Other Cool Technical Trinkets"
Daniil Smirnov, Software Architect, Metatavu Oy

"Is your codebase ready for NIS2 and the Cyber Resilience Act?"
Martin von Willebrand, Attorney at HH Partners Attorneys-at-law, Founder at Double Open

“Avoin AI julkisissa ohjelmistohankkeissa – uhka vai mahdollisuus”
Marjukka Niinioja, Founding partner, Osaango Oy

“Varhaiskasvatuksen eVaka – avoin lähdekoodi yhteistyön mahdollistajana”
Hannes Rauhala, Hankejohtaja, 4pack*-eVaka-projekti (*Espoo, Oulu, Tampere, Turku)

Käy tutustumassa tarkemmin Mindtrekin verkkosivuilla tulevaan konferenssiohjelmaan ja tämän vuoden puhujiin.

Tutustu ohjelmaan >>

Rekisteröidy veloituksetta ja varmista paikkasi lokakuun konferenssissa

Meillä on ilo tänä vuonna kutsua kaikki teemasta kiinnostuneet veloituksetta seuraamaan kanssamme tiistaina 8.10. Finnkino Cine Atlaksessa (Koskikeskus) järjestettävää Mindtrek-konferenssiohjelmaa. Lisäksi kaikille niille, jotka haluavat jatkaa muun muassa verkostoitumista konferenssin virallisessa iltatilaisuudessa, olemme tuoneet tarjolle myös maksullisia VIP-lippuja, joihin sisältyy myös päivän ruokailut. Ostamalla VIP-lipun voit myös osoittaa samalla tukesi alan vuosittaiselle tapahtumalle.

Kaikkia lippuja on kuitenkin saatavilla rajoitetusti, joten merkkaa päivämäärä kalenteriisi ja varmista paikkasi lokakuun tapahtumassa rekisteröitymällä mukaan jo tänään. Muista myös vinkata tulevasta tapahtumasta kollegallesi – toivottavasti näemme taas lokakuussa Tampereella!

Rekisteröidy tapahtumaan >>

Lähde tapahtuman kumppaniksi

Hyödyntääkö organisaationne avointa lähdekoodia toiminnassaan tai perustuuko yrityksenne liiketoiminta avoimeen lähdekoodiin? Mindtrek tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden saada organisaatiollenne näkyvyyttä sekä luoda uusia kontakteja, lähde siis mukaan kumppaniksi ja tue open source -alan vuosittaista tapahtumaa Suomessa.

Erityisesti COSSin jäsenyrityksille on tarjolla edullista näkyvyyttä tapahtumassa, sillä tarjoamme kaikki tapahtuman kumppanuuspaketit alennettuun -25 % jäsenhintaan. Käy tutustumassa Mindtrekin verkkosivuilla tarkemmin valmiiden kumppanuuspakettien sisältöihin.

Tutustu kumppanuuspaketteihin >>

Mikäli jokin paketeista ei istu sellaisenaan organisaationne tarpeisiin, olethan yhteydessä niin keskustellaan lisää ja räätälöidään juuri teille sopiva vaihtoehto.

Mukana tapahtumaa tukemassa ovat jo DigiFinland Oy, Tampereen yliopisto, SUSE Software Solutions Finland, Seravo Oy, Druid Oy, Asianajotoimisto HH Partners, Double Open, Metatavu Oy, Tampereen kaupunki sekä viestinnällisenä yhteistyökumppanina Ite wiki. Suuri kiitos tuestanne, joka mahdollistaa alan vuosittaisen tapahtuman järjestämisen!

Scroll to Top