COSS.fi

COSS.fi

Avoimen lähdekoodin mahdollisuudet ja maaseutujen älykkäät digiratkaisut esillä Mindtrek 2022 -konferenssissa

Mindtrek 2022

Kuvat: Konsta Lattu

Kansainvälinen teknologia-alan konferenssi Mindtrek kokosi jälleen monipuolisesti yhteen eri teknologia-alojen asiantuntijoita ja päättäjiä niin yrityksistä ja organisaatioista kuin julkiseltakin sektorilta. Vuoden 2022 konferenssi järjestettiin tällä kertaa 15.11.2022 Finnkino Cine Atlaksessa Tampereella. Konferenssiviikko jatkui akateemisella osuudella 16.-18.11.2022 Paidiassa (Nokia Arena) järjestetyllä vuosittaisella kansainvälisellä Academic Mindtrek -konferenssilla yhteistyössä Tampereen yliopiston kanssa. Mindtrekin historiassa nämä kaksi konferenssia järjestettiin jo 25. kertaa. COSS ry on ottanut vastuun Mindtrekin tuottamisesta jo vuodesta 2015 lähtien.

Tänä vuonna Mindtrek & Academic Mindtrek -konferenssit keräsivät paikan päälle Tampereelle yhteensä yli 200 kävijää. Tapahtuma-alan haasteellisten vuosien jälkeen ensimmäistä kertaa livetapahtumina järjestetyt konferenssit kokosivat jälleen yhteen laajan kirjon niin kotimaisia kuin myös kansainvälisiä eri alojen asiantuntijoita ja päättäjiä saman katon alle verkostoitumaan yli toimialarajojen sekä kuulemaan, oppimaan ja inspiroitumaan teknologia-alan ajankohtaisista ja nousevista aiheista.

Tänä vuonna Mindtrek-konferenssi jakaantui kahteen eri teemoitettuun ohjelmakokonaisuuteen: avoimen lähdekoodin tulevaisuuden mahdollisuuksia esittelevään the Future of Open Source Business -teemaan kuin myös maaseutualueiden älykkäisiin digiratkaisuihin keskittyvään Smart Villages -kokonaisuuteen, joka järjestettiin yhteistyössä Smart Villages -hankkeen sekä Leader Pohjois-Satakunnan kanssa. Ohjelma piti sisälllään ajankohtaisia ja mielenkiintoisia case-esimerkkejä niin Suomesta kuin ulkomailtakin.

Gael Blondelle

Ensimmäisenä keynote-puhujana avoimen lähdekoodin ohjelmassa nähtiin Gaël Blondelle (Chief Membership Officer, Eclipse Foundation), kertomassa konkreettisten esimerkkien kautta, miten avoin lähdekoodi mahdollistaa ja vauhdittaa alan yhteistyötä ja innovatiivisten ratkaisujen luomista. (Kuva: Konsta Lattu)

Lisäksi Miguel Diez Blanco (Project Lead) sekä Gijs Hillenius (Project Manager) Euroopan komission Open Source Program Officesta (OSPO) esittelivät online-puheenvuorossaan kuulijoille Euroopan komission lokakuussa 2020 uudistetun ja julkaistun avoimen lähdekoodin strategian jälkeen saavutettuja kehitysaskelia.

Smart Villages -ohjelmassa kuultiin monipuolisesti esimerkkejä niin Suomesta kuin myös muun muassa Virosta, Latviasta ja Irlannista siitä, millaisia digitaalisia ja älykkäitä ratkaisuja on ympäri Eurooppaa maaseutualueilla otettu käyttöön sekä millaisiin tarpeisiin erilaisia digiratkaisuja tarvittaisiin. Älykkäät kylät hyötyvät yhteistyöstä muiden yhteisöjen ja toimijoiden kanssa niin maaseudulla ja kaupungissa.

OSPO

(Kuva: Linda Lehto)

Pekka Passi

Pekka Passi (Managing Director, Vatajankoski Oy) kertomassa paljon maailmallakin kiinnostusta herättäneestä ensimmäisestä kaupalliseen käyttöön kehitetystä hiekka-akusta, jolla voidaan varastoida uusiutuvaa energiaa. (Kuva: Konsta Lattu)

Mukana tapahtumaa tänä vuonna kanssamme oli tekemässä kumppaneina: Leader Pohjois-Satakunta, Tampereen yliopisto, Tampereen kaupunki, TIEKE, Asianajotoimisto HH Partners, Gispo, Linnan Kehitys sekä tapahtuman viestintäkumppanina Ite wiki.

Suuret kiitokset kaikille Mindtrekissa mukana olleille kävijöille, puhujille sekä tapahtuman yhteistyökumppaneille!

Käy katsomassa lisää tunnelmia tapahtumasta Mindtrekin Flickr-kuvagalleriasta!

Mindtrek 2022

Scroll to Top