COSS.fi

COSS.fi

Vierailuluento: Web-APIt ja avoin data

24.02.2015 14:15 - 16:00
Tampereen teknillinen yliopisto, S1 Sähkötalo, Korkeakoulunkatu 3, Tampere

Avoin data ja big data nousivat Eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan teettämän Suomen sata uutta mahdollisuutta: radikaalit teknologiset ratkaisut -raportin kärkisijalle: http://web.eduskunta.fi/dman/Document.phx?documentId=ie27613151734377

Vuonna 2015 julkaistiin My Data – johdatus ihmiskeskeiseen henkilötiedon hyödyntämiseen -raportti, jossa käydään läpi tapoja varmistaa yksilön pääsyoikeus itseään käsittelevään dataan:
http://bit.ly/mydatalvm

Mitä ovat avoimet rajapinnat? Mitä avoin data on ja mitä sillä voi tehdä? Mitä Suomessa ja Tampereella on jo tehty datan avaamiseksi? Miten avointa dataa ja omadataa voidaan käyttää opetuksen tukena yliopistoissa? Miten avoimuus huomioidaan ohjelmallisessa sisällönhallinnassa?

Jarkko Moilanen (@kyyberi) työskentelee kehittämispäällikkönä opetus- ja kulttuuriministeriössä vastuualueena koulutuspolitiikkaan liittyvät pilvipalvelut ja niiden strateginen ohjaus. Jarkon kädet ovat olleet mukana muovaamassa EduCloud-standardia ja EduCloud Alliance -yhteisöä, jonka päätarkoitus on edistää opetusalan liiketoimintaa ja kansainvälistä liiketoimintaa luomalla avoin arkkitehtuuri ja standardi oppimistuotteille.

Jarkko on avoimuuden aktivisti ja lähettiläs. Hän työskenteli aikaisemmin projektipäällikkönä Open Data Tampere Region-projektissa ja on perustanut Apps4Finland-kilpailussa palkitut avoindata.net– ja {API:Suomi}-yhteisöt.

Vierailuluennolla Jarkko tarkastelee eri näkökulmista APIen merkitystä avointen tietojärjestelmien kehityksessä ja esittelee {API:Suomi}-palvelun toimintaa. Luennolla vilahtaa myös sellaiset aiheet kuten API economy, Internet of Things ja API eXperience. Luento on tekniikkaa ja yhteisöllisiä elementtejä sulassa sovussa sekoittava kokonaisuus hakkerihenkisen virkamiehen koostamana pakettina.

Joonas Dukpa Tampereen kaupungilta käsittelee vierailuluennolla avoimen datan tilaa vuonna 2015 yleensä ja erityisesti tamperelaisesta näkökulmasta.

 

Lisätietoja:

Tapahtuman Facebook-sivulla: https://www.facebook.com/events/451089571704908/

tai

Jukka Huhtamäki
+358405854771
jukka.huhtamaki@tut.fi


Aika

24.02.2015
14:15 - 16:00

iCal

Paikka

Tampereen teknillinen yliopisto, S1 Sähkötalo
Korkeakoulunkatu 3
Tampere

Kartta latautuu...


Scroll to Top