COSS.fi

COSS.fi

Millennium-teknologiaseminaari

05.11.2013 15:00 - 18:00
Tampere-talo, Yliopistonkatu 55, Tampere

Tekniikan Akatemia järjestää Tampere-talossa (Pieni sali) poikkitieteellisen seminaarin kantasolututkimuksen uusimmista tuloksista sekä avoimen yhteiskunnan haasteista ja mahdollisuuksista. Tilaisuus on maksuton ja sen aluksi on kahvitarjoilu klo 15.00 alkaen.

15.30 OMAT KANTASOLUT SAIRAUKSIEN SELÄTTÄJÄNÄ

Kantasoluista odotetaan uusia hoitomuotoja moniin vaikeisiin sairauksiin, kuten Alzheimerin tautiin, diabetekseen ja Parkinsonin tautiin. Tulevaisuudessa kantasolujen avulla voidaan korjata myös esimerkiksi syövän, selkäydinvaurion tai sydäninfarktin aiheuttamia vaurioita. Jo tällä hetkellä kantasoluista on mahdollista räätälöidä hoitomuotoja potilaskohtaisesti.

Paneelissa keskustelijoina mm. dosentti Katriina Aalto-Setälä, biolääketieteellisen teknologian yksikkö, Tampereen yliopisto; professori Timo Otonkoski, Helsingin yliopiston kokeellisen diabeteksen ja ihmisen kantasolujen tutkimusryhmä; erikoistutkija Riikka Lund, Turun Biotekniikan Keskus ja toimitusjohtaja Juhani Saarinen, Glykos Finland Oy; johtaja Riitta Seppänen, Regea-kudospankki ja solukeskus, Tampereen yliopisto sekä bioetiikan tutkija Heikki Saxen, Tampereen yliopisto.

Keskustelun moderaattorina toimii kehitysbiologian professori Hannu Sariola Helsingin yliopistosta.

17.00 AVOIN DIGITAALINEN YHTEISKUNTA – MAHDOLLISUUDET JA UHAT

Tänään kaikki mikä on muutettavissa biteiksi, muutetaan biteiksi. Tiedon digitalisoituminen ja avoimuus ovat muuttaneet maailmaa pysyvästi: helpottaneet asiointia, tiedon vaihtoa, luoneet uusia liiketoimintamalleja ja tapoja viestiä. Avoimuuteen liittyy myös uhkia. Joka kerta verkossa asioidessamme jätämme jälkeemme digitaalisen jalanjäljen. Kuka tätä tietoa kerää ja kuka siitä hyötyy? Miten omasta turvallisuudestaan voi pitää huolen avoimessa yhteiskunnassa?

Keskustelijoina mm. toimitusjohtaja Toni Pienimäki, Jolla Oy; professori Matti Rossi, tieto- ja palvelutalouden laitos, Aalto-yliopisto; teknologiajohtaja Sami Tolvanen, Web of Trust sekä johtaja Jyrki Koskinen, yliopisto- ja yhteiskuntasuhteet, IBM sekä professori Teemu Leinonen, taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu, Aalto-yliopisto

Moderaattorina toimii erikoistoimittaja Kauko Ollila, Tietoviikko.

 

Millennium-teknologiaseminaarilla tuodaan esiin suomalaista huippuosaamista viimeisimmän Millennium-teknologiapalkinnon voittajien aloilta. Vuoden 2012 Millennium-teknologiapalkinnon voittivat Linus Torvalds avoimen lähdekoodin käyttöjärjestelmästä ja Shinya Yamanaka eettisestä kantasolututkimuksesta.


Aika

05.11.2013
15:00 - 18:00

iCal

Paikka

Tampere-talo
Yliopistonkatu 55
Tampere

Kartta latautuu...


Scroll to Top