COSS.fi

COSS.fi

Laajenna avointa oppimateriaalitarjontaa hyödyntämällä Finnan rajapintaa

30.03.2021 09:00 - 12:00

Aika: tiistai 30.3.2021 klo 9:00-12.00

Paikka: Etäyhteys

Kansalliskirjasto järjestää 30.3. klo 9-12 webinaarin Finnan rajapintojen hyödyntämisestä oppimisalustoissa. Webinaarissa pääset tutustumaan avoimiin oppimateriaaleihin, Finnan rajapintoihin sekä pohtimaan yhdessä oppimateriaalien käyttötilanteita. Webinaariin ovat tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet, erityisesti toivotaan osanottoa oppimisalustojen hyödyntäjiltä, kehittäjiltä ja ylläpitäjiltä.

Kuvaus: Finna.fi kokoaa satojen suomalaisten kirjastojen, museoiden ja arkistojen aineistot saman katon alle. Näiden aineistojen lisäksi Finna.fi:stä löytyy myös avoimia oppimateriaaleja, jotka ovat vapaasti käytettäviä sisältöjä opetukseen ja itsenäiseen oppimiseen. Ne ovat esimerkiksi erilaisia interaktiivisia tehtäviä ja pelejä, oppikirjoja, videoita ja kurssikokonaisuuksia. Finnasta löytyvät avoimet oppimateriaalit ovat Creative Commons -lisensoituja ja ne tulevat Avointen oppimateriaalien kirjastosta (aoe.fi).

Finna.fi:stä löytyviä aineistoja voi hyödyntää myös Finnan ulkopuolisissa sovelluksissa api.finna.fi rajapinnan avulla. Haetuista aineistoista voi hyödyntää kaiken niihin liittyvän kuvailun sisältäen myös mm. linkit itse verkkoaineistoihin. Hakurajapinnan lisäksi Finna.fi-aineistoihin on olemassa myös haravointirajapinta, joka mahdollistaa suurempien aineistomäärien haravoinnin ja tallentamisen esimerkiksi toiseen järjestelmään jatkokäyttöä varten. Haravointi on inkrementaalista eli se mahdollistaa uusien, muuttuneiden ja poistuneiden tietojen hakemisen.

Lue lisää ja ilmoittaudu pe 26.3. mennessä: www.kiwi.fi/pages/viewpage.action?pageId=211910740


Aika

30.03.2021
09:00 - 12:00

iCalScroll to Top