COSS.fi

Asiantuntija- ja koulutuspankki

Löydät helposti kauttamme avoimen lähdekoodin yhteisömme parhaat asiantuntijat.

Asiantuntija- ja koulutuspankistamme voit tarkastella COSSin jäsenyritysten tarjoamia avointen teknologioiden asiantuntija- ja koulutuspalveluja. Voit hakea asiantuntijaesiintyjiä ja kouluttajia esimerkiksi erilaisiin tilaisuuksiin puhumaan ja jakamaan osaamistaan. Yhteisöstämme löytyy monipuolisesti erilaista osaamista niin avoimen lähdekoodin ohjelmistoista kuin myös avoimesta datasta ja muista avoimista teknologioista.

Daniil Smirnov

Metatavu Oy

Note: speech in English.

DevOps and Software engineering. Kubernetes container orchestration. Running containerised applications in Kubernetes and creating scalable Kubernetes Deployments / Clusters. Kubernetes Deployment, Pod, Service and Ingress configuration. Running Kubernetes locally with Minikube or with Amazon Web Services / Google Cloud.

Lisätiedot: www.metatavu.fi

Martin von Willebrand

Asianajotoimisto HH Partners Oy

HH Partnersilta löytyy asiantuntijoita ja kouluttajia moneen lähtöön aiheen ja asiakkaan tarpeen mukaan.

Aiheita: avoin lähdekoodi liiketoiminnassa, avoimen koodin julkaiseminen ja kontribuoiminen, avoimen koodin liiketoimintamallit ja ekosysteemien muodostaminen, ICT sopimuskoulutus myyjän ja ostajan näkökulmasta, JIT-sopimusehdot ICT-hankinnoissa, riskienhallinta ICT-hankinnoissa ja immateriaalioikeudet liiketoiminnassa.

Lisätiedot: martin.vonwillebrand@hhpartners.fi

Mikko Lampi

Metatavu Oy

Mikko on kokenut digialan kehittäjä, jolla on kokemusta useista toimialoista, yksityisestä ja julkisesta sektorista sekä erilaisten haasteiden ratkaisemisesta avoimien teknologioiden ja digitalisaation avulla. Mikko uskoo, että softabisneksen tulee olla reilua. Mikon osaamisessa yhdistyvät käytännön tekeminen ja kokemus sekä akateemisen tutkimuksen ymmärtäminen.

Aiheet: avoin innovaatio, avoimet rajapinnat, tuoteomistajuus, ekosysteemit, avoin lähdekoodi 101.

Lisätiedot: mikko.lampi@metatavu.fi

Tarmo Toikkanen

Open Knowledge Finland ry

Asiantuntija avointen lisenssien, avointen tietoaineistojen sekä avoimen sisällön alueilla. Tarmo on Creative Commons Suomen vetäjä ja ollut mukana CC-lisenssien käännöstyössä, tiedotuksessa sekä JHS 189:n valmistelussa. Tarmo on Open Knowledge Finland ry:n toiminnanjohtaja ja voi kertoa avoimen kulttuurin tilanteesta, kehityksestä, tulevaisuudesta sekä käytännön toimenpiteistä monivuotisen asiantuntemuksen ja laajan kokemuksen pohjalta.

Lisätiedot: tarmo@okf.fi

Timo Väliharju

COSS ry

Timo Väliharju toimii COSS ry:n toiminnanjohtajana ja kokemusta avoimesta lähdekoodista hänelle on kertynyt jo 2000-luvun alusta. Hänen erityisosaamistaan ovat avoimen lähdekoodin liiketoimintamallit sekä avoimien tietojärjestelmien mahdollisuudet niin yksityisellä kuin julkisellakin sektorilla.

Lisätiedot: timo.valiharju@coss.fi

Useita paikkatietoalan asiantuntijoita

Gispo Oy

Avoimen lähdekoodin paikkatieto-ohjelmistot: Geoserver, QGIS, PostGIS, GDAL/ogr, GRASS, Leaflet, Openlayers, Oskari, Kepler, Mapbox, Python

Avoimet tietoaineistot: suomalaiset julkisen hallinnon tietoaineistot (Maanmittauslaitos, Liikennevirasto, Suomen ympäristökeskus, Ilmatieteen laitos yms. ) OpenStreetMap

Avoimen lähdekoodin lisenssointi, avoimen tietoaineistojen lisensointi

Julkisen hallinnon suositukset (JHS)

Lisätiedot: info@gispo.fi

Joona Rissanen
Gispo Oy

Avoimen lähdekoodin paikkatieto-ohjelmistojen koulutukset: QGIS, PostGIS, GeoServer.

Lisätiedot: www.gispo.fi/koulutus

Karoliina Nisula
Oy Tawasta OS Technologies Ltd

Karoliina on työskennellyt monilla eri toimialoilla kansainvälisestä metsäkonelogistiikasta kulttuuritoimintaan. Hän on toiminut projektinhallinnan kouluttajana 18 vuotta ja väitellyt tietojärjestelmien käytöstä liiketoiminnan oppimisessa. Tällä hetkellä hän työskentelee avoimen lähdekoodin oppimis- ja toiminnanohjausratkaisujen tuotekehityksessä ja projektipäällikkönä. Koulutuskielinä ovat suomi ja englanti.
Koulutusalueita ovat mm. projektin- ja prosessien hallinta, ERP-järjestelmät, oppimisen ja osaamisen hallinta, verkkopedagogiikka.

Lisätiedot: tawasta.fi

Mira Perämäki
Mediamaisteri Oy

Mira on kokenut kouluttaja, jonka tavoitteena on antaa avaimet vaikuttavan koulutussisällön tuottamiseen. Hänellä on vankka kokemus ammatillisen täydennyskoulutuksen suunnittelusta, koordinoinnista ja kouluttamisesta sekä organisaation henkilöstön osaamisen kehittämisestä. Miran asiantuntijuutta kannattaa hyödyntää, kun haluat oppia tuottamaan vaikuttavaa koulutussisältöä itsenäisesti tai haluat ottaa kaikki tehot irti Moodle -oppimisympäristöstäsi.

Lisätiedot: myynti@mediamaisteri.com / www.mediamaisteri.com

 

Aktivoivaa koulutussisältöä H5P -sisältötyökalulla (Mediamaisteri Oy)
H5P on erilaisille julkaisualustoille luotu avoimen lähdekoodin sisältötyökalu interaktiivisten sisältöjen luomista varten. H5P -työkalun avulla on helppoa luoda esimerkiksi esityksiä, tehtäviä tai kyselyitä omalle verkkokurssille tai -sivulle.

Haluatko oppia luomaan aktivoivaa ja motivaatiota ylläpitävää sisältöä verkkokursseille? Koulutuksessa opit hyödyntämään H5P:n työkaluja verkkokurssien sisällöntuotannossa. Koulutuksessa saat vinkkejä ja ideoita motivoivien esitysten ja aktiviteettien suunnitteluun.

Lisätiedot: myynti@mediamaisteri.com

 

Johdanto paikkatietojen ja QGISn käyttöön (2 pv) tai Johdanto QGISin käyttöön (1 pv) (Gispo Oy)
Koulutuksissa opit ratkaisemaan yhden jos toisenkin alasi paikkatietotarpeen. Opit tuottamaan karttoja, käsittelemään organisaatiosi paikkatietodataa ja myös analysoimaan sitä QGIS-ohjelmistolla.

Lisätiedot: www.gispo.fi

 

Johdanto Geoserverin käyttöön (2 pv) (Gispo Oy)
Koulutuksen jälkeen osallistujat osaavat 1) käyttää Geoserverin web-käyttöliittymää ja hallita palvelinta, 2) ladata, kuvata ja julkaista vektori- ja rasteriaineistoja erilaisina karttapalveluina, ja 3) asentaa ja hyödyntää laajennoksia. Koulutus antaa myös valmiudet jatkokouluttautumiseen Geoserverin eri osaamisalueiden (esim. palvelimien hallinta, kuvaustekniikat ja julkaisumuodot) parissa.

Lisätiedot: www.gispo.fi

 

Johdanto PostGISn käyttöön (2 pv) (Gispo Oy)
Koulutuksen jälkeen osallistujat osaavat asentaa PostgreSQL tietokannan sekä PostGIS laajennoksen, ladata paikkatietoaineistoja paikkatietokantaan sekä ylläpitää ja hyödyntää paikkatietoja erilaisille avoimen lähdekoodin ohjelmistoilla.

Lisätiedot: www.gispo.fi

Syventävät kurssit (1- 2 pv) (Gispo Oy)
Tarjoamme syventäviä koulutuksia esimerkiksi QGISin erilaisiin ominaisuuksiin (visualisointi, editointi, datan hallinta, PyQGIS, geoprosessit, jne).

Lisätiedot: www.gispo.fI

 

Verkkokurssien luonti ja sisällöntuotanto Moodlessa (Mediamaisteri Oy)
Kaipaatko apua vaikuttavan verkkokurssin luomisessa Moodleen? Koulutus tarjoaa parhaita käytänteitä, vinkkejä ja ideoita verkkokurssin luomiseen, pedagogiikkaa ja oppimismuotoilua unohtamatta.

Moodle on avoimen lähdekoodin oppimisalusta eli virtuaalinen oppimisympäristö, joka tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet verkkokoulutusten järjestämiseen.

Lisätiedot: myynti@mediamaisteri.com

 

WordPress aloittelijalle (Seravo Oy)
Koulutuksen sisältö:

  • Erilaiset sivustotyypit, joita WordPressillä voi tehdä
  • WordPressin ja sen hallintapaneelin perustoiminnot, ominaisuudet ja asetukset
  • Peruskonseptit: artikkelit, sivut, teemat, mediakirjasto, vimpaimet ja lisäosat
  • Miten sivuston ulkoasua muokataan ilman koodaamista?
  • Tyypillisten toiminnallisuuksien saaminen sivustolle: mm. yhteydenottolomake, sosiaalisen median syötteet, kävijäseuranta ja hakukoneoptimointi

Lisätiedot: wp-palvelu.fi/wordpress-koulutukset/

 

WordPress ammattilaiselle (Seravo Oy)
Koulutuksen sisältö:

  • Mitä kaikkea WordPressillä voi tehdä?
  • Blogi- vai sivuvetoinen sivusto?
  • Sivuston ulkoasun muokkaaminen CSS:n avulla ja lapsiteeman teko
  • Tyypillisten toiminnallisuuksien saaminen sivustolle: mm. yhteydenottolomake, sosiaalisen median syötteet, kävijäseuranta ja hakukoneoptimointi
  • Kieliversioiden luominen
  • Verkkokaupan rakentaminen

Lisätiedot: wp-palvelu.fi/wordpress-koulutukset/

 

WordPress kehittäjälle (Seravo Oy)
Koulutuksen sisältö:

  • WordPress kehittäjän näkökulmasta
  • Versionhallinnan parhaat käytännöt
  • Testaus ja tuotantoonvienti
  • Nopeusoptimointi
  • Git-vinkkejä
  • Networkin rakentaminen
  • WordPress Codexin tärkeimmät osat

Lisätiedot: wp-palvelu.fi/wordpress-koulutukset/


Löydät myös ite wikistä jäsenyritystemme profiilitreferenssicaset ja julkaisut.

Yhteisöjäsen, puuttuuko yrityksesi tarjooma vielä listauksesta?

Olemme uudistamassa sivuiltamme löytyvää Asiantuntijapankkia loppuvuodesta 2024. 

Asiantuntijapankkiin liittyvissä kysymyksissä tavoitat meidät sähköpostilla info@coss.fi

Scroll to Top