COSS.fi

COSS.fi

Lokakuun Mindtrek-konferenssin pääteemana OpenTech

Lokakuun odotetuin tapahtuma on kohta täällä, kun vuosittainen kansainvälinen teknologia-alan Mindtrek-konferenssi järjestetään tänä vuonna jo 27. kertaa Tampereella.

Vuonna 2024 konferenssi jakaantuu aiempien vuosien tapaan tiistaina 8.10.2024 Finnkino Cine Atlaksessa (Koskikeskus) järjestettävään varsinaiseen pääkonferenssiin kuin myös aina sen yhteydessä järjestettyyn akateemiseen osuuteen, joka järjestetään 8.-11.10.2024 Paidia Living Lab of Playssa (Nokia Arena) yhteistyössä Tampereen yliopiston kanssa. Tutustu tarkemmin tulevaan Academic Mindtrek -konferenssiin täällä.

Pääteemana OpenTech: From the community for the community

Vuoden 2024 Mindtrek-konferenssin pääteemana on “OpenTech: From the community for the community” ja tiistaina 8.10. Finnkino Cine Atlaksessa järjestettävä konferenssiohjelma tulee jakaantumaan useampaan teemoitettuun ohjelmakokonaisuuteen, jossa avointen teknologioiden mahdollisuuksia tarkastellaan eri näkökulmista. Luvassa on mielenkiintoisia ja keskustelua herättäviä puheenvuoroja ja case-esimerkkejä niin yksityiseltä kuin julkisellakin sektorilta. Konferenssi kokoaakin jälleen yhteen saman katon alle laajan kirjon eri teknologia-alojen asiantuntijoita ja kehittäjiä, liiketoimintajohtajia, julkisen sektorin päättäjiä, ohjelmistoalan startuppeja sekä opiskelijoita verkostoitumaan ja inspiroitumaan alan ajankohtaisista ja nousevista aiheista.

Kahden aiemman vuoden tapaan avoimen lähdekoodin liiketoimintamahdollisuuksia esittelevä The Future of Open Source Business -ohjelmakokonaisuus saa jatkoa myös tänä vuonna. Luvassa onkin jälleen mielenkiintoisia avoimen lähdekoodin tulevaisuuden teknologioiden ja alustojen esittelyjä sekä alan yritysten liiketoimintacaseja niin Suomesta kuin ulkomailtakin.

Julkisen sektorin ohjelmakokonaisuus yhteistyössä DigiFinlandin kanssa

Uutuutena tämän vuoden konferenssiohjelmaan on tuotu kuntien ja julkishallinnon digitalisaatioon keskittyvä Enhancing Public Services with Open Source -ohjelmakokonaisuus, joka on toteutettu yhteistyössä DigiFinlandin kanssa. Ohjelmassa keskitytään julkisen sektorin toteuttamiin ja tuleviin avoimen lähdekoodin mahdollisuuksiin. Kärkinä ovat niin yhteentoimivuus, avointen tietomallien hyödyntäminen, digitaalinen suvereniteetti, yhteistyö, sekä tekoälyn mahdollisuudet julkisten palveluiden tehostamisessa. Tapahtuma tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden oppia, verkostoitua ja jakaa kokemuksia siitä, miten avoimuus ja teknologia voivat parantaa julkisen sektorin palveluita ja tehokkuutta. Muusta Mindtrekin konferenssiohjelmasta poiketen tämä kokonaisuus järjestetään suomeksi.

Mindtrek Speakers 2024

Alla muutamia mielenkiintoisia nostoja tulevasta konferenssiohjelmasta:

"The influence of the Open Source Industry on IT-investments in the Public domain and beyond"
Emiel Brok, Open Source Ambassador, SUSE

"DXP for Dummies – Building Open Source Digital Experience Platforms"
Mikko Hämäläinen, CEO, Druid Oy

"Avoimet tietomallit ja OMOP hyvinvointialueiden tietojohtamisen tukena"
Katja Antikainen, Tieto- ja vaikuttavuusjohtaja, Kanta-Hämeen hyvinvointialue

“Varhaiskasvatuksen eVaka – avoin lähdekoodi yhteistyön mahdollistajana”
Hannes Rauhala, Hankejohtaja, 4pack*-eVaka-projekti (*Espoo, Oulu, Tampere, Turku)

“Euroopan digitaalinen suvereniteetti ja avoin lähdekoodi muuttaa kuntien ohjelmistohankintoja”
Timo Väliharju, Toiminnanjohtaja, COSS & Perustajajäsen, APELL

Käy tutustumassa tarkemmin Mindtrekin verkkosivuilla ensimmäisiin vahvistuneisiin puhujiimme. Lisää ohjelmajulkistuksia tulossa pian!

Tutustu puhujiin >>

Rekisteröidy maksutta seuraamaan konferenssiohjelmaa

Meillä on ilo tänä vuonna kutsua kaikki teemasta kiinnostuneet maksutta seuraamaan kanssamme tiistaina 8.10. Finnkino Cine Atlaksessa Tampereella järjestettävää konferenssiohjelmaa. Lisäksi kaikille niille, jotka haluavat jatkaa muun muassa verkostoitumista konferenssin virallisessa iltatilaisuudessa, olemme tuoneet tarjolle myös erityisiä VIP-lippuja, joilla voit osoittaa samalla tukesi alan vuosittaiselle tapahtumalle.

Lippuja on kuitenkin saatavilla rajoitetusti, joten merkkaa päivämäärä jo nyt kalenteriisi ja varmistathan paikkasi lokakuun tapahtumassa rekisteröitymällä mukaan jo tänään. Muista myös vinkata tulevasta tapahtumasta kollegallesi – toivottavasti näemme taas lokakuussa Tampereella!

Rekisteröidy tapahtumaan >>

Lähde tapahtuman kumppaniksi

Hyödyntääkö organisaationne avointa lähdekoodia toiminnassaan tai perustuuko yrityksenne liiketoiminta avoimeen lähdekoodiin? Mindtrek tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden saada organisaatiollenne näkyvyyttä sekä luoda uusia kontakteja, lähde siis mukaan kumppaniksi alanne vuosittaiseen tapahtumaan Suomessa.

Erityisesti COSSin jäsenyrityksille on tarjolla edullista näkyvyyttä tapahtumassa, sillä tarjoamme kaikki tapahtuman kumppanuuspaketit alennettuun -25 % jäsenhintaan. Käy tutustumassa Mindtrekin verkkosivuilla tarkemmin valmiiden kumppanuuspakettien sisältöihin.

Tutustu kumppanuuspaketteihin >>

Mikäli jokin paketeista ei istu sellaisenaan organisaationne tarpeisiinne, olethan yhteydessä niin räätälöidään teidän organisaatiollenne sopiva vaihtoehto.

Mukana tapahtumaa tukemassa ovat jo DigiFinland Oy, Tampereen yliopisto, SUSE Software Solutions Finland, Druid Oy, Tampereen kaupunki sekä viestinnällisenä yhteistyökumppanina Ite wiki.

Scroll to Top