Case-esimerkit

xxx

IMG_7805


Avoimella tiedolla kuntiin läpinäkyvyyttä ja tehokkuutta

Kuntien toiminnan mittaaminen ei ole helppoa. Päätöksenteon kannalta olisi kuitenkin tärkeätä ymmärtää onko vallitseva toimintamalli oikea ja käytetäänkö kuntalaisten varoja parhaalla mahdollisella tavalla. Toiminnan tehokkuutta kuvaavien mittareiden määrittäminen ja hyödyntäminen on siis erittäin tärkeätä, mutta haastavaa. Jotta toiminnan mittaaminen olisi mahdollista, tarvitaan avoimia käytäntöjä.

Lue lisää Karkkilan case-tapauksesta täältä.

 


Matkustaminen avartaa

”Muutos vaatii johdon tukea ja kannustusta. Se vaatii myös keskustelua, avointa kommunikointia ja selkeää ja ymmärrettävää raportointia”, toteaa Mikko Malmgren blogissaan. Blogissa käsitellään muunmuassa sitä, miten avoimet toiminta- ja ajattelutavat tukevat muutoksessa ja millainen vaikutus johtavilla julkisilla tahoilla on muutoksen johtamisessa.

 


Avoimen kunnan case-tapauksia julki – Kankaanpään kaupunki & Red Hat

Kankaanpään kaupunki ilmoitti puolittaneensa kulut Red Hatin virtualisointiratkaisulla.

”Laskettavissa olevat vaikutukset Red Hat Enterprise Virtualization for Desktops –ratkaisun käyttöönotossa olivat erinomaiset. Uusien työpöytien käyttöönoton kustannuksia saatiin leikattua 50 prosenttia ja käyttöönottoon kuluvaa aikaa 10 prosenttia. Lisäksi jo olemassa olevien pöytäkoneiden käyttöikää saatiin jatkettua, kun ne nyt toimivat uudessa roolissa kevyinä päätteinä datakeskuksessa ajetuille virtuaalityöpöydille, mikä vaatii vähemmän tehoja itse fyysiseltä päätteeltä”

Katso projektista Nordicmind Case -video, joka löytyy Youtubesta:

www.youtube.com/watch?v=7GRcTBUX-2I

 


 

Avoin kunta saanut uuden jäsenen

Avoin kunta -hanke on saanut uuden jäsenen kasvavaan joukkoonsa. Viimeisin jäsen on hyvinvointia palveluajattelulla ja avoimella innovaatiolla tarjoava Avaamo Konsultointi Oy. Jäsenten tarjoamat palvelut voit katsoa täältä: coss.fi/avoinkunta/tarjooma/

 


Avoin kaupunki Mindtrek Openmind 2015 -konferenssissa

Avointa kaupunkia rakennetaan Mindtrek Openmind 2015 -konferenssissa.  Tule mukaan rakentamaan!

Katso myös video, jossa Mindtrek Openmindin Avoin kaupunki -osion vetäjä Jyrki Koskinen kertoo, mistä avoimessa kaupungissa on kyse:

jyrkikoskinen

 

 

 

 

 

 

 

Lue lisää: mindtrek.org/2015/.


Uutisia Avoin kunta -aloitteesta

Kuntaliitto julkaisi sivuillaan kunnat.net uutisen Avoin kunta -aloitteesta.

Lue uutinen:
Avoin kunta -aloite haluaa kehittää kuntien tietojärjestelmien avoimuutta

 


Lue Avoin kunta -hankkeen työryhmän vetäjä Jyrki Koskisen (Oy IBM Finland Ab) blogikirjoitus Suomen (ja kuntien) noususta

Tilaa uutiskirjeemme

Olen tutustunut rekisteriselosteeseen ja hyväksyn ehdot.*

Seuraa meitä