Avoin kunta

AvoinKunta_logoAvoin kunta on COSS:n jäsenten yhteinen aloite kuntien toiminnan ja tietojenkäsittelyn kehittämiseksi. Aloite sisältää tuotteita ja palveluita strategiasta kehitysprojekteihin, jokapäiväiseen toimintaan ja palvelutuotantoon.

Avoin kunta -aloite perustuu hyvin määriteltyyn, avoimeen kunnan kokonaisrakenteeseen eli arkkitehtuuriin. Avoin arkkitehtuuri takaa prosessien ja järjestelmien yhteensopivuuden, laatupalvelut kuntalaisille sekä mielekkään työn kunnan työntekijöille.

Standardit luovat markkinan, avoimet standardit avoimen markkinan. Modulaarisuus ja avoimet  rajapinnat sekä avoimen innovaation toimintamalli avaavat kuntamarkkinan kaikille toimijoille.

Avoimen lähdekoodin ohjelmistot tarjoavat suorituskykyisiä ja kustannustehokkaita ratkaisuja, niin toimialariippumattomiin kuin toimialakohtaisiin tarpeisiin. Ne vapauttavat yhden toimittajan lukosta tarjoamalla mahdollisuuden valita juuri omiin tarpeisiin sopivin ratkaisu ja palveluntarjoaja.

Avoin tieto avaa kuntien tietovarannot kaikille toimijoille uusien palvelujen raaka-aineeksi ja muuttaa kuntapalvelujen kehittämistä yhteisölliseksi. Kunta tarjoaa hyvin määritellyn avoimen rajapinnan, jota hyödyntämällä kuka tahansa voi kehittää uusia palveluja.

Kunta päättää, miten kehittää toimintaansa kuntalaisten parhaaksi. COSS jäsenineen voi auttaa avoimen, kustannustehokkaan ja toimittajalukottoman ratkaisun löytämisessä.

Tilaa uutiskirjeemme

Olen tutustunut rekisteriselosteeseen ja hyväksyn ehdot.*

Seuraa meitä

Avoin kunta