COSS.fi

COSS.fi

Helsingin kaupunki vuoden 2015 avoimen maailman edistäjä

Suomen avoimien tietojärjestelmien keskus – COSS ry on myöntänyt Open World Hero 2015 -palkinnon Helsingin kaupungille. Palkinto luovutettiin Tampereella järjestettävän kansainvälisen avoimuuden konferenssin, Mindtrek Openmindin, yhteydessä 22.9.

Helsingin kaupunki on rakentanut systemaattisesti avointa kaupunkia ja on hyvä esimerkki myös muille Suomen kaupungeille ja kunnille. Kaupunki on toiminnallaan tukenut avointa dataa sekä avannut kaupungin päätöksentekoa Ahjo-järjestelmän avulla. Myös avoimet rajapinnat ja yhteisöllisyys on osa kaupungin tapaa toimia yhdessä kaupunkilaisten ja koko ekosysteemin kanssa.

Tuoreimpana esimerkkinä kaupungista suunnannäyttäjänä on kaupungin tietotekniikkastrategia, jossa hyödynnetään avointa lähdekoodia, avataan hankintaa ja edistetään avointa ICT -ekosysteemiä. Helsingin kaupunki on suunnannäyttäjä Suomessa ja edelläkulkija globaalisti. Palkinto on sekä tunnustus tehdystä työstä että tuki tulevalle.

“Helsingin kaupunki on suunnannäyttäjä Suomessa ja edelläkulkija globaalisti.”

Open World Hero -kiertopalkinto myönnetään henkilölle tai organisaatiolle, joka on edistänyt ja edistää avoimuutta. Palkinto on suomalaisen taiteilijan Virginie Loÿn In the Nucleus -mosaiikki. Palkinto jaetaan kolmatta kertaa ja aikaisempina saajina olivat Kauniaisten Unelmakoulu ja avoimen maailman Michael ’Monty’ Widenius.

Scroll to Top