COSS.fi

COSS.fi

Open World Hero 2015 haku käynnissä

Open World Hero on COSS ry:n jakama tunnustus, jonka tavoitteena on edistää tietojärjestelmien avoimuutta. Vuosittain jaettava palkinto myönnetään merkittävää työtä tämän tavoitteen eteen Suomessa tehneelle henkilölle tai organisaatiolle.

Perinne sai alkunsa vuonna 2013, kun COSS ry palkitsi Open World Hero -nimityksellä Unelmakoulu-projektin. Vuonna 2014 palkinnon sai puolestaan Michael ”Monty” Widenius, jonka alulle panema MySQL-tietokantaohjelmisto muodosti pohjan voimakkaasti kasvavalle liiketoiminnalle.

Vuoden 2015 haku on nyt käynnistetty ja kilpailu on avoinna 19.6.2015 klo 16 asti. Lähetä ehdotuksesi perusteluineen sähköpostitse osoitteeseen moona.puha@coss.fi. Voittajan valitsee COSS:n hallitus täydennettynä ohjausryhmällä ja voittaja julkaistaan 22.9. Mindtrek Openmind -konferenssissa.

Kiertopalkintona on suomalaisen taiteilijan Virginie Loÿn lasimosaiikkipallo In the Nucleus, Ytimessä. Teoksen aiheena on Linus Torvaldsin työ avoimen lähdekoodin kehittäjänä ja se kuuluu sarjaan Suuria suomalaisia sankareita.

Lisää aiheesta:
Open World Hero 2013
Open World Hero 2014

Scroll to Top