COSS.fi

COSS.fi

Big Data ja suuret tuotot

Avoimen lähdekoodin NoSQL-yritysten sijoitukset ovat kasvussa.  

NoSQL-tietokannat eivät ole ainoastaan suuren luokan yrityksille. Sen lisäksi, että näitä tietokantoja käytetään kasvavassa määrin Big Data:n hallinnoinnissa, monet start-up -yritykset saavat suuren rahallisen hyödyn NoSQL-tietokantatyökalujen käytöstä.

NoSQL-työkalut antavat yritysten hankkia ja analysoida tietoa vain murto-osan perinteisten ratkaisujen hinnasta. Pieni, mutta monimuotoinen osa käyttäjistä on onnistunut edesauttamaan NoSQL-yritysten kasvua.

Hyviä esimerkkejä menestyneen avoimen lähdekoodin ohjelmistoista ovat Redis ja Riak. Redis-tietorakenne palvelin ja Riak-tietokannan kehittäjät ovat molemmat ansainneet noin 10 miljoonaa dollaria. Toinen esimerkki menestyksestä on Data Stax, joka rakensi tuotteensa Apache Cassandra -tietokannan päälle. Yhtiö on kerännyt rahaa jopa kymmenkertaisesti enemmän kuin Redisin ja Riakin kehittäjät. Myös Hazelcast-yhtiö on maistanut menestyksen makua ja ilmoitti keränneensä noin 11 milj. dollaria syyskuussa 2014. Heidän eräs, avoimeen lähdekoodiin ja NoSQL-tietokantoihin perustuva, itse kehitetty tuote on ”In Memory Data Grid” (IMDG).

Avoimen lähdekoodin start-up -yrityksiin sijoitetaan tällä hetkellä suuria summia.

 

Lue lisää:
LinuxUser – Big Data – Big Growth

 

 

Scroll to Top