COSS.fi

COSS.fi

Collabora ja Smoose julkaisevat Libreoffice Viewer Beta -version Androidille

Tammikuun 21. päivänä Cambridgessa julkaistiin LibreOffice Viewer (Beta) Android-alustalle ensi kertaa. LibreOffice Viewer Beta:n löytää Google Play Store -sovelluksesta. Tämä Android-alustan app storessa julkaistava versio on merkki uudesta tuotesarjasta, joka on Smoose BV:n ja Collaboran kuukausien mittaisen yhteistyön tulos mobiilimarkkinoille. Päivitysten ja uusien ominaisuuksien julkaisutiheys on suunniteltu viikottaiseksi.

Tällä hetkellä LibreOffice Viewer avaa asiakirjoja, taulukkoarkkeja, ja perusesityksiä Open Document -ja Microsoft Office -tiedostomuodoissa. Tukea monimutkaisille esitystoiminnoille ja monille lisäominaisuuksille on suunniteltu tuleviin versioihin.

”Maailman suosituin avoimen lähdekoodin toimistosovellus kuuluu maailman suosituimmalle mobiilialustalle. Julkaisemalla LibreOffice:n Android-alustalle Collabora on tuonut huippuluokan tuotantotyökaluja miljardille mobiilikäyttäjälle ja samalla astunut sisään uusille mobiilimarkkinoille.”

– Michael Meeks, Collabora Productivity -yhtiön varapääjohtaja

LibreOffice:n julkaiseminen Android-alustalle ei olisi ollut mahdollista ilman LibreOffice-yhteisön ja monen muun (mm. SUSE:n, Googlen ja Igalia S.L:n) tuottamaa työpanosta.

 

LibreOffice Viewer Beta on saatavilla ilmaiseksi Google Play -palvelusta tästä.

 

Lue lisää:
LibreOffice from Collabora
The Document Foundation Blog – LibreOffice Viewer (Beta) for Android

Scroll to Top